Gratis verzending binnen Nederland en België vanaf €20,- ex. btw (mondkapjes altijd gratis)
Vandaag besteld voor 15:00 = volgende werkdag in huis
€5 korting bij besteding vanaf €20 met kortingscode: 5KORTING

Alles over desinfecterende handgel!

Wat is desinfecterende handgel? Lees hier alle informatie over handgel. Je kunt er niet meer om heen. Bij elke winkel die je binnenloopt staan ze netjes op een tafel. Eerst je handen desinfecteren voordat je de ruimte betreedt. Ook in het bedrijfsleven staan desinfectiezuilen en desinfecterende handgels vooraan in het pand om jou te voorzien van de nodige hygiëne.

Hygiene-Stations Desinfecterende Handgel 500ml

 

Wat is desinfecteren?

Door desinfecteren worden ziekteverwekkers gedood. Dit is vooral nodig op plekken waar veel ziekteverwekkers aanwezig kunnen zijn, zoals in een ziekenhuis. Het desinfecteren van de omgeving, zoals op het werk, school en thuis is niet nodig, behalve als de (huis)arts, GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  of RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  dit adviseert. Desinfectiemiddelen zijn meestal mengsels van één of meer werkzame stoffen en één of meer hulpstoffen. Werkzame stoffen maken de micro-organismen onschadelijk. Het is belangrijk alleen desinfectiemiddelen te gebruiken als het echt nodig is. Ziekteverwekkers kunnen ongevoeliger worden voor het middel waardoor het steeds lastiger is de ziekteverwekkers te doden. 

 

 

Desinfecterende handgel reisverpakking 50ml

Wat is een goed desinfectiemiddel?

Op zoek naar het juiste desinfectiemiddel, maar zie jij door de bomen het bos niet meer? In principe is het altijd verstandig te kijken naar het alcoholpercentage wat is opgenomen in het desinfecterende middel. In de meeste gevallen zijn desinfecterende handgellen gebaseerd op 70% alcohol. Dit zorgt er dus voor dat je handen goed gereinigd worden en de vele bacteriën op je handen onschadelijk worden gemaakt. Meestal ruik je de sterke geur van alcohol ook wanneer jij je handen desinfecteert. Het gebeurt vaak dat mensen gauw te veel gel op hun handen smeren. Dit is echter niet nodig. Een klein pompje tegen het drukpunt van de handgel of handzuil is vaak al voldoende. Het aanbrengen van drie milliliter per keer is voldoende.  

 

Wanneer moet ik mijn handen wassen en desinfecteren?

Het verspreiden van ziekteverwekkers via de handen kan makkelijk gaan, maar wanneer moet je nou je handen wassen of desinfecteren? Het is gemakkelijk om een koffiebeker van een collega aan te nemen en in de vaatwasser te stoppen, waardoor het virus gemakkelijk verspreidt. Wassen is gebruikelijker en moet vaker op een dag dan het desinfecteren. Het is verstandig om je handen te wassen nadat ze vuil zijn, voor het klaarmaken van eten, na het niezen en na een toiletbezoek.  

Vragen over onze handgel?

Ontbreekt er nog informatie over desinfecterende handgel? Voor verdere vragen, neem contact op met support via info@hygiene-stations.com.

De waardering van hygiene-stations.com/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 155 reviews.

Tijdelijk €5 korting!

Bij besteding van €20 of meer! Je kunt deze kortingscode toevoegen bij het afrekenen en wordt dan automatisch verrekend.